Адаптивна поліноміальна функція у глибинних нейронних мережах та алгоритм її навчання - Слепанська, В. Д. (My University, 2021)
Дана робота присвячена дослідженню та розробці адаптивної активаційної функції та алгоритму її навчання. Метою роботи є створення адаптивної поліноміальної активаційної функції – adaptive polynomial activation function (APAF), параметри якої налаштовуються в процесі навчання подібно синаптичним вагам нейрону, покращуючи апроксимуючі властивості не тільки окремого нейрону, а й нейронної мережі в цілому
Keywords: адаптивна активаційна функція; глибокі нейронні мережі; дельта-правило; навчання з вчителем; синаптичні ваги; сімейство лінійних випрямлячів