Стенд балансування автомобільних та мотоциклетних коліс - Мамонтов, О. В.; Дзюндзюк, Б. В. (ХНУРЕ, 2016)
Винахід належить до засобів визначення неврівноваженості автомобільних та мотоциклетних коліс. Заявлений стенд балансування автомобільних та мотоциклетних коліс містить маятниковий важіль, на якому за допомогою шарнірного з'єднання встановлена маточина, виконана з можливістю повороту навколо своєї осі і перпендикулярної їй осі, а також з можливістю фіксації під певними кутами повороту відносно цих осей. Маятниковий важіль встановлений на нерухомій основі за допомогою циліндричного шарніра та пружного елемента. Запропонований пристрій має зменшені габарити. Винахід належить до засобів визначення неврівноваження автомобільних і мотоциклетних коліс
Keywords: стенд балансування коліс; маятниковий важіль; визначення неврівноваження коліс; циліндричний шарнір