Вилучення тексту з Інтернету на основі навчання машин ML - Шалатов, В. О. (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – модель одного з етапів конвеєру навчання машин стосовно обробки природної мови NLP. Предмет дослідження – дослідження інструментів зменшення долі недиференційованих важких робіт при вилученні тексту з інтернету, які насправді не допомагають бізнесу зосередитися на їхній основній цінності для клієнтів, але забирають у них багато часу та ресурсів. Мета роботи – формулювання задачі обробки природної мови в загальному вигляді, аналіз сучасних методів вилучення тексту з інтернету, розробка моделі одного з етапів конвеєру навчання машин, оцінка результатів роботи моделі. Методи досліджень – методи сервісів AWS.
Keywords: обробка природньої мови; машинне навчання; штучний інтелект; AWS