Дослідження методів виявлення аномальних ситуацій у бізнес-процесах медичних закладів - Мартиненко, О. В. (My University, 2025)
Мета роботи: дослідження методів виявлення аномальних ситуацій у медичних бізнес-процесах з урахуванням як послідовності процесів, так і їхніх даних, для підвищення якості лікування пацієнтів. Результатом дослідження є опис удосконаленого методу виявлення аномальних ситуацій у медичних бізнес-процесах на основі процесного аналізу та систем нечіткого виведення. Експериментальна перевірка практичної реалізації довела підвищення точіності виявлення аномальних ситуацій з використанням удосокналеного методу. Наукова новизна дослідження полягає в удосконаленні методу виявлення аномальних ситуацій у медичних бізнес-прцоесах шляхом аналізу логу, формування нечітких причинно-наслідкових правил для дій бізнес-процесу та виявлення аномалій з використанням цих правил.
Keywords: аномалія; бізнес-процес; генетичний алгоритм; інформаційна технологія; медичний заклад