Задача факторизації просторів, визначених на топологіях зображень - Пелешко, Д. Д.; Рашкевич, Ю. М. (ХНУРЭ, 2010)
Формалізовано задачу факторизації тополо-гічного колірного простору рисунка та набору рисунків.Сформульовано поняття майже фактор простору та сформульовано задачу майже факто-ризації топологічного колірного простору зображень та наборів зображень.
Keywords: набір зображень; топологія; фактор простір; напівметрика; множина міри нуль