Розвиток методів та систем оптичної локації - Антонова, В. О. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – оптичні локатори – вимірювальні прилади для точного та швидкого заміру відстані. Мета роботи – дослідити методи та системи для підвищення ефективності оптичної локації. Метод дослідження – теоретичний. У першій частині описані принцип дії локатора, схема, види локації, методи лазерної далекометрії. У другій частині проведено розрахунок похибки визначення дистанції імпульсним далекоміром.
Keywords: оптичний локатор; локація; імпульсний далекомір; лазер; фотоприймач