Розробка системи "Парктронік" за допомогою сучасної елементної бази - Удовіченко, В. Р. (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – система паркування на базі платформи Arduino з використанням ультразвукового датчика. Мета роботи – розробити та реалізувати прототип системи паркування, здатної ефективно виявляти перешкоди та надавати водієві інформацію для безпечного паркування в умовах обмеженого простору. Актуальність роботи – з огляду на зростання числа транспортних та обмеженість паркувального простору, розробка доступних, ефективних і надійних систем паркування є надзвичайно актуальною. Дана система сприятиме підвищенню безпеки та зручності паркування, а також зменшенню кількості дорожньо-транспортних пригод, пов’язаних із маневруванням в обмежених умовах.
Keywords: парктронік; ультразвуковийі датчик; система паркування; безпека водія