Методи балансування наборів даних при розв’язанні задач категоризації - Лановий, О. Ф.; Сорокіна, А. С. (ФОП Петров В.В., 2022)
В доповіді наводяться результати порівняння категоризації на наборах даних, збалансованих різними методами, до яких входить як недовідбір (undersampling) основного класу – тобто створення підмножини вихідних даних шляхом видалення вибраних вибірок із класу, так і надвідбір (oversampling) меншого класу – тобто створення надмножини вихідного набору даних шляхом створення нових вибірок з існуючих або шляхом тиражування існуючих
Keywords: задача категоризації; балансування наборів даних