Розробка та дослідження нейромережевого методу ідентифікації номерних знаків - Нікітіна, Г. О. (My University, 2019)
Метою роботи є розробка програмного застосунку, що базується на згортковій нейронній мережі та дозволяє розпізнавати номерні знаки автомобіля на зображеннях. Об’єктом дослідження є нейромережеві методи, що можуть бути використані для розпізнання об’єктів на зображенні, зокрема автомобільних номерних знаків. Робота присвячена вирішенню завдання розпізнавання зображень та ідентифікації автомобільних номерних знаків для подальшого їх застосування у різних сферах. Був проведений аналіз та обґрунтування отриманих результатів, а також був зроблений висновок щодо доцільності використання даної системи. У результаті атестаційної роботи було розроблено систему для пошуку номерних знаків на зображенні та детектування типу пересувного засобу. Був здійснений огляд, розбір та аналіз існуючих нейромережевих методів для розпізнання тексту на зображеннях.
Keywords: розпізнавання зображень; нормалізація зображень; сегментація зображень; методи розпізнавання; нейронна мережа; згорткова нейронна мережа