Проблеми розгортання та керування мультихмарними рішеннями - Кравець, Н. С.; Чернишов, М. С. (ХНУРЭ, 2021)
Проаналізовано доцільність розгортання програмних продуктів у мультихмарі, визначено переваги та недоліки такого підходу, проблеми, пов’язані із використанням сервісів, що надаються кількома хмарними провайдерами. Досліджено, які хмарні рішення є на сьогодні найпопулярнішими, та розглянуто випадки, у яких краще використовувати саме їх, а не конкурентів. Розглянуто платформи мультихмарного управління, орієнтовані на використання організаціями з великою кількістю територіально рознесених відділів та офісів. Визначено, які фреймворки оркестрування хмарних ресурсів підтримують роботу із кількома хмарами, та за допомогою яких технологій ними здійснюється оптимальний вибір хмарного рішення.
Keywords: мультихмара; хмарний провайдер; фреймворк оркестрування хмарних ресурсів; платформа мультихмарного керування