Модель безпеки інформаційної системи на базі технологій IoT - Литвиненко, Д. С. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є побудова моделі безпеки для середовища Інтернету речей, яка має бути невибагливою до обчислювальних ресурсів та виконуватися у найменший час. У ході виконання кваліфікаційної роботи представлено вступ до IoT, його компоненти, підключення та додатки. Обговорюються проблеми безпеки IoT для запобігання внутрішнім і зовнішнім загрозам. Дослідження було зосереджено на рівнях і функціях Інтернету речей для вирішення проблем безпеки IoT. Визначено заходи безпеки, які підвищують швидкість роботи мережі IoT та сприяють зниженню енергоспоживання.
Security Model of Information System Based on IoT Technologies
Keywords: бездротові сенсорні мережі; виконавчі пристрої; інтернет речей; інтероперабельність; концепції безпеки; міжмашинна взаємодія; модель безпеки; рівень безпеки IoT