Розробка математичної моделі об'єкта керування для знаходження оптимального безпечного шляху - Лагерь, О. В. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка системи орієнтування на мету в умовах невизначеності, побудова моделі об'єкта керування з використанням нечіткої логіки і бета коефіцієнтів, знаходження оптимального безпечного шляху до мети. Об’єкт дослідження – системи орієнтування в умовах невизначеності. Предмет дослідження – автоматизація об'єкта керування з використанням нечіткої логіки. кваліфікаційної роботі виявлено джерела невизначеності і методологія роботи з ними і проведено аналіз методів ідентифікації об'єктів в умовах невизначеності, за допомогою коефіцієнт і нечітких понять здійснити моделювання об'єкта керування в нечіткому середовищі. Отримані результати роботи можна віднести до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», зокрема до пункту 9.4 «Розвиток високотехнологічного машинобудування».
Keywords: мобільний робот; нечітка логіка; модель об'єкта керування; роботизована система; MATLAB