Системи підтримки прийняття рішень у процесах споживчого кредитування - Вороненко, М. Д. (My University, 2024)
У даній кваліфікаційній роботі проектується та реалізується інформаційно-аналітична система підтримки прийняття рішення під час надання кредиту фізичним особам. Проведено системний аналіз предметної області. Проведено бізнес-аналіз та визначено потреби до системи підтримки прийняття кредитних рішень. Обрано бізнес-правила як метод реалізації процесу прийняття рішення. Розроблено структурний та функціональний опис системи та реалізовано програмний продукт. Перевірено застосування побудованої системи на тестових задачах. Рішення є гнучким для можливих змін. Існує можливість працювати з динамічним переліком вхідних даних. Список бізнес-правил та налаштування прийняття рішень налаштовуються без необхідності зупинки процесу. Рішення можливо легко автоматизувати, воно має швидку реалізацію та інтеграцію. Система інтегрована в програмні продукти декількох компаній, що займаються цифровим кредитуванням фізичних осіб в різних країнах світу. Отримані результати можна застосувати для реалізації інших методів підтримки прийняття рішень в інших сферах, та автоматизації процесів
Keywords: інформаційно-аналітична система; споживче кредитування; кредитний ризик; оптимізація управління; бізнес-правило