Розробка вебзастосунку для аналізу руху та візуалізації метеорних даних - Кисіль, Л. О. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є дані руху метеороїдів у космічному просторі. Метою роботи є розробка вебзастосунку, який здатен розраховувати та аналізувати параметри руху метеороїдів в Земній атмосфері та в Сонячній системі для використання з метеорними наземними радіолокаційними системами, які реєструють метеори імпульсно-дифракційним методом. Був проведений аналіз існуючих вебтехнологій та існуючих вебзастосунків в астрономії. Створено інструкції користування розробленим застосунком та його розгортання, і розроблено алгоритм вторинної обробки та можливості побудови графічних представлень. У результаті роботи здійснена програмна реалізація серверної та клієнтської частини вебзастосунку з авторською некомерційною назвою SpaceSoup для розрахунку параметрів орбіт метеороїдів з опцією візуалізації з використанням нових технологій за спеціальним алгоритмом.
Keywords: метеороїд; космічний простір; метеорна радіолокаційна система