Дослідження методів зведення та мастерингу музичних композицій - Татьянченко, О. С. (My University, 2022)
Мета роботи – створення готової аудіокомпозиції з детальним технічним і творчим описанням усіх етапів її створення. Області застосування результатів роботи – методи, техніка і інструменти написання, синтезу, обробки, зведення і мастерингу музичної композиції. В роботі проведено аналіз етапів, методів і засобів процесу аудіо виробництва: написання, зведення і мастерингу. Розібрали оптимальний і один з варіантів написання власної композиції. Описано застосування синтезаторів, стандартних плагінів для обробки та написання партій. Проведена динамічна обробка доріжок. Зведена композиція оброблена на мастерингу. Проведено панораму та баланс гучності за допомоги спеціальних плагінів обробки та ефектів
Keywords: музика; синтезатори; еквалізація; зведення; мастеринг; лімітер; панорама