Програмні засоби моніторингу корпоративної мережі - Тищенко, А. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка програмних засобів моніторингу трафіку в комп’ютерній мережі. У ході виконання кваліфікаційної роботи здійснено класифікацію типів мережевого трафіку та проаналізовано відповідні вимоги до параметрів QoS, зокрема затримки, джитеру, бітрейту та втрат пакетів. Окрему увагу приділено аналізу архітектури мультисервісних мереж, а також методам покращення якості обслуговування в умовах перевантаження. Проведені експерименти продемонстрували, що технологія управління трафіком на основі алгоритму пріоритетної черги (PQ) забезпечує найкращі показники у сценаріях з високим навантаженням, що дозволяє рекомендувати її для застосування в IP-телефонії та інших сервісах, критичних до затримок. Отримані результати мають практичне значення для розробки ефективних політик управління трафіком у сучасних телекомунікаційних мережах з метою забезпечення гарантованої якості обслуговування.
Software Tools for Corporate Network Monitoring
Keywords: мультисервісна мережа; IP-телефонія; управління мережевим трафіком; пріоритизація трафіку; затримка пакетів; втрати пакетів; бітрейт