Застосування нейронних мереж для виявлення інформаційних кібератак - Макляков, В. Д. (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто завдання розпізнавання DDoS атак у мережевому трафіку з використанням штучних нейронних мереж для розв’язання задачі класифікації. Побудована програмна реалізація штучної нейронної мережі. Побудована модель і її програмна реалізація мережевого трафіка. Штучна нейронна мережа була обучена на даних, які було згенеровано на базі цієї моделі. Досліджена точність класифікації в залежності від параметрів моделі та типу DDoS атаки.
Keywords: показник Херста; самоподібній процес; броунівсбкій рух; гаусівскій шум; DDoS атака