Розвиток літератури в Харкові У 1920-1930-ті роки - Ільєнков, В. С. (ХНУРЕ, 2024)
У тезах доповіді розглядається розвиток Харкова через призму мовно літературного процесу, який суттєво вплинув на культурне становлення міста та України. Аналізуються ключові літературні течії, діяльність видатних письменників, видавничі процеси та мовна ідентичність, зокрема в контексті українізації 1920–30-х років. Особлива увага приділяється ролі Харкова в становленні української літератури та мовної ідентичності на тлі історичних і соціальних змін.
Keywords: Харків; мовно-літературний процес; українізація; літературні течії; письменники; культурна ідентичність