Інноваційні перспективи: біочорнила та 4d друк у біомедичній інженерії - Сокольцов, А. О. (Держ. біотехнологічний ун-т, 2024)
Основні виклики та можливості розвитку в галузі біодруку включають відсутність біочорнил з необхідними властивостями для підтримки клітинної проліферації та диференціації, складність створення функціональних структур, схожих на нативні тканини. Розв'язання цих проблем потребує мультидисциплінарного підходу, що сприятиме досягненню значного прогресу в методах 3D-біодруку та подальшому розвитку.
Keywords: біодрук; біочорнила; імплант