Застосування MATLAB для моделювання радіолокаційних систем - Свид, І. В.; Обод, І. І.; Сєріков, А. О. (ХНУРЕ, 2023)
Продемонстровано важливу роль застосування радіолокаційних систем у багатьох сферах людської діяльності для вирішення складних та важливих задач суспільства. Розглянуто та проаналізовано можливості пакету прикладних програм MATLAB для проєктування, модернізації й дослідження радіолокаційних систем. Аналіз показує, що пакет прикладних програм MATLAB є потужним засобом для моделювання, дослідження та проєктування радіолокаційних систем різного призначення. Приділено увагу інструментарію MATLAB Radar Toolbox, який включає широкий спектр наявних моделей, що мають можливість до внесення змін. Radar Toolbox забезпечує швидке моделювання, модернізацію та прототипування стандартних та модернізованих елементів радіолокаційних систем. Використання MATLAB для дослідження радіолокаційних систем неможливе без розуміння принципів побудови та функціонування радіолокаційних систем. Також необхідно знати особливості застосовування функції MATLAB для опису, представлення та моделювання структурних елементів і процесів у радіолокаційних системах. Наведено основні функціональні можливості та можливі варіанти реалізації моделей у MATLAB для моделювання та дослідження радіолокаційних систем. Наведений перелік варіантів моделей не є вичерпним і остаточним та може бути розширений і доповнений в залежності від конкретних завдань і вимог до реалізації.
Keywords: радіолокаційна система; завада; MATLAB; Radar Toolbox; Radar Designer