Заклади культури як різновид неприбуткових організацій - Дуденко, Т. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2016)
У статті на підставі аналізу положень законодавства надається розгорнута характеристика закладів культури як неприбуткових організацій. Досліджено правовий статус окремих різновидів закладів культури, а також сформульовано пропозиції стосовно вдосконалення законодавства в частині участі вказаних суб’єктів у цивільних правовідносинах. // In the article, based on the analysis of the provisions of the legislation, a deployed characteristic of cultural institutions as non-profit organizations is provided. The legal status of individual varieties of cultural institutions is investigated, as well as proposals for improving legislation in part of the participation of these subjects in civil legal relations are formulated.
Keywords: заклади культури; культурні цінності; суб’єкти цивільних прав; неприбуткові організації; cultural institutions; cultural values; entities of civil rights; non-profit organizations