Основні принципи створення та діяльності мультимедійних навчальних систем - Гончар, Я. О.; Вечур, О. В. (ХНУРЭ, 2021)
Розглянуто проблеми і запропоновано рішення для покращення в освітньому процесі інформаційного обміну шляхом індивідуалізації, локалізації та уніфікованості понять. Знайдено проблеми й рішення щодо швидкості навчання: використання ефективного апаратного забезпечення, порядок подання контенту і його структурування. Досліджено мотиваційну складову при розвитку та зацікавленості вивчення знань. Запропоновано принципи створення взаємодії при роботі з навчальним контентом як здобувачів освіти, так і редакторів. З’ясовано можливі варіанти систем перевірки рівня знань для особистої оцінки. Розглянуто проблеми отримання освітнього ступеню при повністю автоматизованій дистанційній перевірці та наведено рекомендацію із створення процесу тестування для такого присвоєння.
Keywords: дистанційне навчання; індивідуальне навчання; мотивація