Дослідження методів управління станом односторінкових застосунків - Малікова, Т. В. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є методи управління станом у сучасних односторінкових вебзастосунках, створених за допомогою фреймворку React. Метою дипломного проєкту є аналіз, порівняння та оцінка ефективності використання популярних бібліотек Redux та Zustand для вирішення завдань управління станом у SPA-застосунках. У процесі роботи використовувалися такі методи дослідження: теоретичний аналіз літературних і технічних джерел щодо архітектури React та бібліотек стану; проєктування та реалізація тестового SPA-застосунку з різними підходами до управління станом; експериментальне тестування продуктивності, зокрема часу рендерингу, кількості ререндерів та обсягу коду. У результаті дослідження було проведено порівняльну оцінку бібліотек Redux і Zustand за такими критеріями, як продуктивність, простота інтеграції, гнучкість структури даних та зручність підтримки. Отримані результати дозволили сформувати рекомендації щодо вибору технології управління станом залежно від масштабу та складності проєкту.
Keywords: фреймворк React; SPA-застосунок; використання популярних бібліотек