Дослідження методів створення кодеків підвищеної стійкості до перешкод - Рябкова, Т. П. (My University, 2022)
Об'єктом дослідження є методи лінгвістичних описів корпусів тексту. Метою роботи є дослідження й розробка математичних методів і алгоритмів аналізу корпусів тестов, з метою формалізації для застосування в інтелектуальних системах. Методи розробки – методи моделювання, методи кластерного аналізу, статистичний експеримент. У результаті реалізовано алгоритм аналізу й обробки експертної інформації стосовно до завдання побудови машинних словників
Keywords: стійкість до перешкод; мультимедійні кодеки; гіпермедіа