Метод федеративного навчання на основі блокчейну - Бохан, І. А. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є реалізація метода федеративного навчання на основі блокчейн. У ході виконання кваліфікаційної роботи пропонується метод об’єднаного навчання, заснований на непарно-парному навчанні кластера. Розділивши клієнтів на кластери та застосувавши частково серіалізований метод навчання в кластерах, ми можемо прискорити конвергенцію моделі. Перед передачею параметрів файл моделі розріджується та квантується, щоб зменшити витрати на зв’язок і підвищити ефективність зв’язку FL. Архітектура BCFL більше не покладається на центральний сервер і використовує алгоритм балансування навантаження для планування клієнта, відповідального за агрегацію, у кожному раунді. Він представляє ланцюжок консорціуму для запису процесу FL і оптимізує проблему великих накладних витрат на зберігання ланцюга консорціуму шляхом поєднання з IPFS.
Federated Learning Method Based on Blockchain
Keywords: федеративне навчання; ефективність комунікації; кластерне навчання; блокчейн