Мета соціального захисту жінок-працівниць Держпродспоживслужби - Павліченко, О. В. (КНУ ім. Т. Шевченка, 2021)
В статті комплексно досліджується основна та похідна від неї мета працівниць Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. На основі критичного аналізу наукових підходів вчених до тлумачення сутності мети соціального захисту автором встановлюється сутність мети соціального захисту загалом, а також мети соціального захисту жінок, мети соціального захисту працівників, зокрема. Здійснюється концептуалізація основної та вторинної (похідної) мети соціального захисту жінок-працівниць Держпродспоживслужби, на підставі чого робиться висновок про соціально-правове значення такого соціального захисту для подальшого розвитку України в якості соціальної, правової і демократичної держави, а також для зміцнення національної безпеки нашої держави. The article comprehensively explores the main and derived purpose of the female employees of the State Service of Ukraine on Food Safety and Consumer Protection. Based on a critical analysis of the scientific approaches of Ukrainian scientists to the interpretation of the essence of the purpose of social protection, the author establishes the essence of the purpose of social protection in general, as well as the goals of social protection of women, the goals of social protection of employees, in particular. The author also conceptualizes the main and secondary goals of social protection of female employees of the SSUFSCP, on the basis of which the conclusion is made about the socio-legal significance of such social protection for the further development of Ukraine as a social, legal and democratic state, as well as for strengthening the national security of our state.
Keywords: Держпродспоживслужба; соціальна безпека; соціальний захист; соціальні права; SSUFSCP; social protection; social security; social rights