Мобільний класифікатор зображень на основі штучного інтелекту - Гавриленко, В. В. (My University, 2024)
Об’єктом роботи є мобільний застосунок під управлінням операційної системи Android, в якому реалізована інтеграція навченої моделі, заснованої на нейронних мережах, яка призначена для класифікації зображень. Метою розробки є створення мобільного застосунку, який дозволяє користувачам класифікувати зображення за різними темами (люди, тварини, природа) з використанням камери або галереї мобільного пристрою. Важливим аспектом є можливість використання застосунку без необхідності підключення до бази даних та Інтернету, що забезпечує швидкість роботи, легкий доступ та зручність використання додатку для користувачів. Метод рішення – використання мови програмування Java та фреймворку Spring для розробки застосунку, Google Colab для навчання моделі класифікації зображень, TensorFlow Lite для інтеграції та виконання моделі на мобільному пристрої, інтеграція з файловою системою мобільного пристрою та камерою для отримання та обробки зображень, реєстрації та авторизації користувачів з використанням Firebase Authentication, локалізації застосунку на українську та англійську мови . В результаті розробки створено мобільний додаток, який здатний класифікувати зображення за темами навченої моделі (люди, тварини, природа), використовуючи нейронні мережі.
Keywords: мобільний класифікатор зображень; TensorFlow Lite