Мікропроцесори в інформаційно-вимірювальних системах - Аврунін, О. Г.; Запорожець, О. В.; Носова, Т. В.; Руженцев, І. В.; Семенець, В. В.; Токарєв, В. В.; Руденко, О. Г. (ХНУРЕ, 2015)
Розглянуто основні відомості про інформаційно-вимірювальні системи (ІВС), визначено місце ІВС у сучасній вимірювальній техніці та інформаційних технологіях, розглянута класифікація ІВС, принципи організації та основні структурні схеми ІВС. Викладено аспекти теорії систем числення, алгоритми перетворення чисел з однієї системи числення в іншу, форми й способи подання чисел, алгоритми виконання арифметичних операцій у мікроконтролерних системах над числами з фіксованою і плаваючою точкою.
Keywords: микропроцессор; информационная система; системы счисления; двоичная система