Актуальні питання застосування штучного інтелекту в освітньому процесі - Козиренко, С. І.; Козиренко, В. П. (My University, 2024)
Впровадження інформаційних технологій, частиною яких є технології штучного інтелекту, є невід’ємною складовою у сферах загальнодержавного значення. У тезах зазначені існуючі проблеми та актуальні питання застосування штучного інтелекту в освіті. Наведено аналіз ролі штучного інтелекту у контексті економічних, математичних та інформаційних наук. Аналіз та обробка даних в освіті із застосуванням штучного інтелектуце ключовий елемент у покращенні якості навчального процесу, що дозволяє виявляти тенденції, проблеми та можливості для підвищення ефективності навчання. Відзначено - застосування штучного інтелекту у сфері освіти відкриває нові можливості для вдосконалення навчальних процесів, але також вносить певні ризики та виклики. Наведені основні ризики та виклики. У цілому, штучний інтелект революціонізує підхід до обробки, аналізу та використання інформації у освіті.
Keywords: освіта; освітні програми; штучний інтелект; безпека даних; інтелектуальні системи; навчальний процес