Дослідження методів векторного пошуку при побудові персоналізованого переліку товарів в рекомендаційних системах - Зобова, А. М. (My University, 2024)
У роботі виконано огляд методів векторного пошуку при побудові персоналізованого переліку товарів в рекомендаційних системах. Проаналізовано існуючі методи створення рекомендацій. На підставі проведеного аналізу запропоновано покращений метод векторного пошуку з використанням попередньої обробки вхідного тексту. В ході дослідження отримані такі результати: визначені існуючі методи створення рекомендацій; проведено їхній порівняльний аналіз; визначені існуючі методи векторного пошуку; проаналізовані існуючі моделі для створення текстових вбудовувань та векторні бази даних; розроблено опис удосконаленого методу; проведена експериментальна перевірка по удосконаленому методу.
Keywords: векторний пошук; персоналізація переліку товарів; рекомендаційна система; текстові вбудовування