Проведення діагностичних експерементів у керуючих автоматах з використанням синхроізуючих послідовностей - Шкіль, О. С.; Мірошник, М. А.; Рожнова, Т. Г.; Пахомов, Ю. В.; Караман, Д. Г. (Харьковский национальный университет радиоэлектроники, 2018)
Розглядаються питання підвищення надійності функціонування систем логічного управління в системах газопостачання. Наводиться алгоритм роботи автоматичної газорозподільної станції, граф переходів керуючого автомата та його модель на мові опису апаратури. Для діагностування еруючого автомату пропонується проводити «неруйнівний» діагностичний експеримент з обходу всіх вершин (дуг) графа переходів автомата з використанням синхронізуючих послідовностей. Наводиться приклад побудови синхронізуючої послідовності та діагностичний експеримент з її використанням. Моделювання VHDL-моделі при проведенні діагностичного експерименту здійснювалося в середовищі Active-HDL.
Keywords: електроенергетика; HDL-модель; мови опису апаратури; electroenergetics; HDL model; language of description of equipment