Побудова геодезичних ліній на односторонніх поверхнях типу пляшки клейна - Табакова, І. С.; Трунова, Т. О. (ХНУРЕ, 2016)
Наведено спосіб побудови геодезичних ліній на односторонніх поверхнях типу пляшки Клейна з метою дослідити її топологічну властивість при зміні геометричної форми поверхні. Задача визначення геодезичних зведена до математичної задачі рішення системи двох диференціальних рівнянь із певними початковими умовами, яка вирішується чисельно.
Keywords: Символи Кристоффеля; пляшка Клейна; одностороння поверхня