Розробка методу прийняття рішень для управління мобільним роботом в невизначеному середовищі - Шпітальний, Д. М. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – процес управління мобільним роботом. Предмет дослідження – метод прийняття рішень для управління мобільним роботом в невизначеному середовищі. Мета магістерської атестаційної роботи – розробка методу прийняття рішень для управління мобільним роботом в невизначеному середовищі. Методи дослідження – методи прийняття рішень неінформованого пошуку, метод алгоритму руху мобільного робота, теорія автоматичного управління. У магістерській атестаційній роботі досліджено існуючи методи прийняття рішень неінформованого пошуку, розглянуті мобільні роботи з маніпулятором. Створено невизначену середу. Розглянуто принципи управління роботом. Створено модифікований пошук в глибину та хвильової алгоритм, за яким будується траєкторія руху робота. Розроблено програмне забезпечення для переміщення вантажу з одного місця на інше. Були проаналізовані питання та виконані розрахунки, пов'язані з охороною праці.
Keywords: мобільний робот; манипулятор; система управління; невизначене середовище; прийняття рішення; траєкторія руху; програмне забезпечення