Про проблему визначення місця немайнових прав учасників господарських товариств у системі цивільних прав - Жорнокуй, В. Г. (Право, 2015)
У поданій науковій статті автором запропоноване власне бачення наукової проблеми щодо визначення місця немайнових прав учасників господарських товариств у системі цивільних прав. На підставі порівняльного аналізу категорій «майнове і немайнове» право та «немайнове і особисте» право робиться висновок про неможливість вивчення корпоративних прав як особистих, тобто тих, що можуть належати виключно фізичним особам. Результатом проведеного дослідження є висновок про те, що цивільне законодавство не дає підстав однозначно визначити місце немайнових прав учасників господарських товариств у системі цивільних прав. // In the scientific article submitted by the author proposed an actual vision of a scientific problem regarding the definition of the place of non-property rights of participants in economic partnerships in the system of civil rights. Based on a comparative analysis of the categories "property and non-property" law and "non-property and personal" law, the right to conclude that the corporate rights of both personalized, that is, those that may belong exclusively to individuals. The result of the conducted research is the conclusion that civil law does not provide grounds unambiguously to determine the place of non-property rights of business partnerships in the system of civil rights.
Keywords: корпоративні відносини; суб’єктивне корпоративне право; майнове право; немайнове право; особисте немайнове право; учасники господарських товариств; corporate relations; subjective corporate law; property right; non-property right; personal non-property rights; participants in economic partnerships