Моделювання триланкового маніпулятора типової модульної конструкції - Лаврик, В. Ю. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка трьохланкового маніпулятора з модульною конструкцією та магнітними шарнірами для забезпечення його ефективності та надійності у різних оперативних умовах. Предмет розробки – модульний маніпулятор, призначений для виконання специфічних завдань у складних умовах. Об'єкт розробки – модульний маніпулятор для виконання специфічних завдань у складних умовах. У першому розділі було здійснено аналіз існуючих типів маніпуляторів та їх конструктивних особливостей виявило широкий спектр можливих застосувань та варіантів виконання. У другому розділі були розглянуті ключові вимоги до конструкції маніпулятора, такі як ергономічність, надійність та легкість обслуговування. Вибір матеріалів для виготовлення був зосереджений на забезпеченні оптимальної міцності та довговічності. Для моделювання та керування було обрано програмне забезпечення Autodesk Inventor, оскільки воно є сумісним та ефективним у керуванні маніпулятором. Розробка алгоритму керування була спрямована на максимізацію точності та надійності роботи. Розробка 3D-моделі трьохланкового маніпулятора з типовою модульною конструкцією дозволила практично оцінити потенційні переваги такого підходу. Проведене дослідження стійкості підтвердило високу надійність і ефективність такої конструкції у передбачених умовах експлуатації.
Keywords: модульний маніпулятор; магнітний шарнір; Autodesk Inventor; триланковий маніпулятор