Алгебрологічні та лексикографічні аспекти моделювання природної мови - Четвериков, Г. Г. (ХНУРЭ, 2014)
Статтю присвячено питанню організації даних та ефективного вибору програмних і технічних засобів при розробці мовно-інформаційних інтерфейсів та проектів. Наведено аналіз тенденцій моделювання механізмів природної мови. Викладено також принципи та методи побудови багатовходових універсаль- них k-значних просторових структур мовних систем штучного інтелекту.
Keywords: природна мова; логіка; скінченний предикат; алгебра скінченних предикатів; багатозначна структура; АСП-структура; прикладна лінгвістика; корпусна лінгвістика; лінгвістичний корпус