Організаційно-правові питання залучення інвестицій в аграрний сектор та біржової торгівлі сільськогосподарською продукцією - Внукова, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
Наявність в Україні великої кількості підприємств, які швидко розвиваються й мають потреби у нових джерелах фінансових інвестицій, обумовлює актуальність визначення можливих шляхів залучення капіталу і, зокрема, виходу підприємств на міжнародні фондові ринки. Розвиток українських фондових бірж значно відстає від світових ринків, проте в Україні також спостерігається позитивна динаміка обсягів торгів на фондових біржах, що свідчить про певні зрушення у напрямі розвитку фондового ринку. Основним завданням функціонування аграрних бірж є надання послуг в укладенні біржових угод щодо сільськогосподарської продукції, виявлення товарних цін, попиту і пропозицій на сільськогосподарську продукцію. // The presence in Ukraine of a large number of enterprises that are rapidly developing and have the needs of new sources of financial investment, necessitates the relevance of the determination of possible ways of attracting capital and, in particular, the exit enterprises on international stock markets. The development of the Ukrainian stock exchanges is significantly lagging behind world markets, but there is also a positive dynamics of bidding on stock exchanges in Ukraine, indicating certain changes in the development of the stock market. The main task of the functioning of agrarian exchanges is the provision of services in the conclusion of stock agreements on agricultural products, the detection of commodity prices, demand and proposals for agricultural products.
Keywords: сільськогосподарська продукція; фондові ринки; аграрні біржі; agricultural products; stock markets; agrarian exchanges