Реформа трудового законодавства у Франції та Україні: аналіз окремих положень - Волинець, В. В. (Науково-дослідний інститут публічного права, 2017)
У статті проаналізовано окремі новації Трудового кодексу Франції, внесені французьким законодавцем у ході реформи трудового законодавства 2016–2017 років. Здійснено порівняння окремих нових положень французького кодифікованого закону про працю та проекту Трудового кодексу України. Окреслено тенденції реформування трудового законодавства у ФР та Україні та сформульовано пропозиції щодо запозичення позитивного досвіду з реформування ФР. The article analyzes the certain novations in the Labour Code of France, made by the French legislator in the course of the labour legislation reform during 2016-2017. A comparison is made of some new regulations of French codified employment law and draft Labour code of Ukraine. The tendencies of labour legislation reforming in FR and Ukraine have been determined, and the proposals according the positive experience of FR reforms adaption have been formulated.
Keywords: реформа трудового законодавства; трудове право Франції; трудовий договір; трудові правовідносини; проект ТК України; профспілки; робочий час; оплата праці; labour legislation reform; employment law of France; labour contract; labour legal relationship; draft Labour Code of Ukraine; trade unions; working time; remuneration of labour