Роль мультимодальної томографічної візуалізації у визначенні об’єму опромінення пухлин мозку - Федурця, Ю. В.; Авер’янова, Л. О. (ВНТУ, 2024)
Мультимодальна томографічна візуалізація є критично важливою для комп’ютеризованого планування лікування в сучасній зовнішній променевій терапії пухлин головного мозку. Точне визначення об’ємів мішені на зображеннях КТ та МРТ, порівняльний аналіз гістограм доза-об’єм для різних технологій опромінення дозволяють оптимізувати індивідуальний розподіл дози та покращити процес планування променевої терапії та мінімізувати її побічні ефекти.
Keywords: томографічна візуалізація; променева терапія; комп’ютерне планування опромінення; об’єм пухлини; діаграма «доза-об’єм»