Структури даних для дедуктивного моделювання умовних операторів HDL - Тріфанов, О. В. (My University, 2023)
Метою роботи є підвищення швидкості та якості створення діагностичного забезпечення цифрових пристроїв за рахунок створення оптимальних структур даних та процедур дедуктивного моделювання несправностей на основі структурно-функціональних моделей комбінаційних схем. В ході виконання роботи розглянуті різні стилі опису цифрових пристроїв мовами опису апаратури. Показана еквівалентність паралельних та послідовних умовних операторів а також їх схемна реалізація у вигляді мультиплексорів. Запропонований спосіб отримання таблиць істинності синтезованої схемної структури за допомогою TestBench Xilinx ISE. Розглянуті різні технології та структури даних дедуктивного моделювання несправностей для табличного, аналітичного та кубітного способів опису цифрових схем. Розглянута програмна реалізація кубічного дедуктивного моделювання несправностей та показна еквівалентність отриманих результатів для схем мультиплексорів МХ 2-в-1 та МХ4-в-1 з використанням програмного продукту DCP.
Keywords: мова опису апаратури; умовний оператор; таблиці істинності; дедуктивне моделювання несправностей