Технічний канал витоку інформації побічними електромагнітними перевипромінюваннями допоміжних технічних засобів і систем - Заболотний, В. І.; Олейніков, А. М.; Заболотний, Д. М.; Кустов, А. К. (ХНУРЕ, 2024)
Проєктування та впровадження комплексу технічного захисту інформації потребує виявлення і аналізу технічних каналів витоку інформації. Робота присвячена аналізу каналу побічних електромагнітних перевипромінювань допоміжних технічних засобів і систем, наведених основними технічними засобами. Наведено підходи до методичного забезпечення процесу створення і застосування окремих кількісних моделей ТКВІ, що утворюються процесами формування побічних електромагнітних випромінювань, їх впливом на випадкову антену допоміжних технічних засобів і систем, перевипромінювань поля за межі контрольованої зони, їх подальшого складення з полем випромінення основного технічного засобу. Дослідження основані на теорії електромагнітного поля, чинних організаційних документів в області практики технічного захисту інформації. Визначено доцільні напрями подальших досліджень, що витікають з пов’язаних проблем, а саме розробки кількісних моделей: витоку інформації за рахунок явища електричної індукції електричної складової поля на випадкову електричну антену; витоку інформації за рахунок перевипромінювання електричною антеною ДТЗС, створеною магнітною антеною ОТЗ складової електричного поля і навпаки.
Keywords: побічне електромагнітне випромінення; технічний захист інформації; технічний канал витоку інформації