Розробка системи автоматизації для ідентифікації виробів за допомогою машинного зору - Гасанов, Р. М. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – розпізнавання та ідентифікації виробів поточного виробництва, за допомогою машинного зору промислового робота. Предмет дослідження – програмне забезпечення. Мета роботи – розроблення програмного забезпечення для системи розпізнавання та ідентифікації виробів, за допомогою машинного зору промислового робота. Розглянуто методи розпізнавання та ідентифікації виробів поточного виробництва, проаналізовано методи обробки інформації у системах машинного зору роботів, побудована теоретико-множинна модель розпізнавання та ідентифікації, розглянута практична реалізація методів обробки інформації в робототехнічних системах, розроблено програмне забезпечення, що реалізує методи розпізнавання та ідентифікації виробів поточного виробництва. До числа перспективних напрямків досліджень слід віднести подальший розвиток методів розпізнавання та ідентифікації, їх програмну реалізацію для промислових операційних систем реального часу. У комбінації з системою прийняття рішень такі розробки істотно прискорять реалізацію систем управління інтелектуальними роботами.
Keywords: промисловий робот; машинний зір; система технічного зору; розпізнавання образів; ідентифікація виробів