Метод дослідження реакції носової порожнини на дію одоривектора - Худаєва, С. А. (My University, 2022)
У процесі виконання магістерської кваліфікаційної роботи була вирішена задача удосконалення метода тестування респіраторноольфакторних порушень. Визначено, що за динамікою носового опору за циклограмою носового дихання можливо спостерігати чутливість до різних одоривекторів. Розроблений метод дозволяє збільшити об’єктивність ольфактометричних досліджень для різних типів пахучих речовин за рахунок рефлекторної зміни об’єму слизової оболонки під їх дією, що впливає на відповідну повітряну назальну провідність
Keywords: риноманометрія, аналізатор нюховий, одоривектор, ольфактометр, циклограма дихання