До питання радіаційного захисту та безпеки у ветеринарній радіології - Мельник, В. В. (Держ. біотехнологічний ун-т, 2024)
В Україні вимоги МАГАТЕ від 2021 р. мали б фактично бути імплементовані в умовах військових дій. Зараз значно зросли обсяги робіт у численних комунальних та приватних ветеринарних лікарнях, центрах порятунку тварин. Тварини, врятовані із зони бойових дій, масово потребують комплексного лікування, у тому числі специфічних травм внаслідок бойового ураження. Всі ці задачі потребують значно ширшого застосування рентгенівської техніки, а, отже, і перегляду умов праці, індивідуального захисту та налагодження індивідуального дозного контролю у ветеринарній радіології.
Keywords: інтервенційна радіологія; радіаційна безпека; ветеринарна радіоонкологія