Метод контролю органічних канцерогенних речовин в об’єктах різної фізичної природи - Сушко, О. А.; Рожицький, М. М. (Східно-європейський журнал передових технологій, 2014)
Робота присвячена обґрунтуванню нового аналітичного методу контролю органічних канцерогенних речовин в об’єктах різної фізичної природи, що використовує підходи та досягнення сучасної нанофотоніки. Сформульовано основні принципи даного методу, його позитивні якості та застосування у відповідних аналітичних пристроях – сенсорах. Проведено тестування методу з використанням модельних об’єктів, що містять канцерогенний поліциклічний ароматичний вуглеводень.
Keywords: аналітичний контроль; екзогенний канцероген; квантові точки; нанофотоніка; поліциклічні ароматичні вуглеводні