Роль мови в процесі державотворення - Крилов, Д. С. (ХНУРЕ, 2022)
Добре відомо, що народ – це історично визначена група осіб, що відрізняється від інших окремою власною територією (батьківщиною), культурою, мовою, на якій вони спілкуються, психічним складом розуму та розумінням. Народ, що історично дозрів до створення власної держави, називають нацією. Отже, нація – це вища стадія розвитку етносу, на якій останній творить – національну державу.