Проектування системи оптичного контролю для автоматизованої системи встановлення елементів на друковану плату - Рогачов, А. С. (My University, 2021)
Предмет дослідження – автоматизація процесу збірки друкованої плати. Об’єкт дослідження – технічний зір автоматизованої системи встановлення елементів на друковану плату. Метою магістерської кваліфікаційної є проектування системи оптичного контролю для автоматизованої системи встановлення елементів на друковану плату. В ході виконання кваліфікаційної роботи було розроблено конструкцію та виготовлено діючий прототип автоматизованої системи встановлення елементів на друковану плату. Розроблені програмні забезпечення для плати керування верстатом та для комп’ютера. Проведено експериментальне дослідження впливу різних варіантів освітлення на точність розпізнавання розробленою системою технічного зору елементів в корпусах SOIC8, SOIC16, SOT-223, LQFP32, LQFP64. Проведено математичний аналіз результатів експериментальних досліджень. Виходячи з проведених досліджень було систему систему підсвічування для системи оптичного контролю.
Keywords: автоматичне встановлення елементів; друкована плата; станок; електроніка; радіокомпонент; технічний зір; оптичний контроль