Аналіз структурної та функціональної електричної схеми бортової частини лінії радіоуправління БПЛА - Гришков, С. В. (ХНУРЕ, 2023)
Об’єкт дослідження – структурна та функціональна електричні схеми бортової частини лінії радіоуправління БПЛА. Предмет дослідження – бортова частина лінії радіоуправління БПЛА. Мета роботи – розробка прототипу комп’ютерної моделі бортової частини лінії радіоуправління БПЛА. Метод дослідження –. теоретично-дослідницький, з використанням сучасних програмних засобів. Актуальність – сьогодні індустрія безпілотних літальних апаратів зростає з кожним днем. Дрони мають широкий спектр застосування. Наразі вони використовуються в системах безпеки, рятувальних операціях, пожежогасінні, доставці посилок, відео- та фотозйомці, кінозйомці та багато іншого. Дрони значно полегшують роботу людини. Автоматизовані системи управління дронами актуальні тому, що ці апарати поступово починають замінювати людей і переходять в автоматизований режим роботи. Дипломний проєкт включає розробку прототипу комп’ютерної моделі бортової частини лінії радіоуправління БПЛА, яка може використовуватися для навчального дослідження радіоуправління БПЛА.
Keywords: БПЛА; лінія радіоуправління БПЛА