Аспекти порівняння методів томографічної візуалізації верхніх дихальних шляхів - Привалов, Б. В.; Носова, Т. В.; Шушляпіна, Н. О.; Аврунін, О. О. (НТУ «ХПІ», 2025)
Завдяки пошаровому скануванню з малим кроком (біля 1 мм) та високим просторовим розрізненням в площині зрізу (0,4 мм), цей метод забезпечує високу точність візуалізації кісткових структур. Магнітно-резонансна томографія вважається більш інформативною при оцінці стану слизової оболонки. Її застосування доцільне при наявності патологічних змін у м’яких тканинах, атрофічних процесів, поліпів, новоутворень, оскільки дозволяє детально визначити ступінь патологічного процесу саме у таких типах тканин.
Keywords: патологічний процес; томографічна візуалізація; слизова оболонка