Дослідження впливу ефекту паралакс на взаємодію користувача з веб-сайтом - Литвиновський, М. Ю. (My University, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи – визначити вплив ефекту паралакс на взаємодію користувача з веб-сайтом. Об'єктом дослідження є веб-сайт як комплексна веб-платформа, що забезпечує інформаційну та/або інтерактивну взаємодію між користувачем та змістом, що надається на даній платформі. Предметом дослідження є вплив ефекту паралаксу на процеси сприйняття та взаємодії користувача з веб-сайтом. При виконанні роботи було виканона: аналіз завдання на атестаційну роботу; аналіз предметної області; огляд техніки паралаксу у веб-дизайні; аналіз переваг використання паралакс ефекту; аналіз негативних наслідків використання паралакс ефекту; аналіз веб-сайтів з використанням паралакс ефекту; зміст експеременту; вибір критеріїв та розрахунок експертних оцінок; аналіз результатів експериментального дослідження; рекомендації оптимального використання ефекту паралакс в дизайні веб-сайтів. Проведено економічне обґрунтування доцільності проведення даної науково-дослідної роботи та визначено економічну ефективність.
Keywords: паралакс; досвід користувача; інтерфейс користувача; візуальний дизайн